Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt
cebula 1 szt
papryka 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać odrobinę soli, wymieszać, odłożyć na 1/2 godz. Gdy kapusta puści sok, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, skropić oliwą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać. Podawać do mięsa i ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 23.10.2013 17:37
bardzo lubię
IlonaAlbertos 02.10.2013 12:17
Smakowita surówka.
zuzanna_z 27.06.2012 11:30
smaczna surówka
pipi765 22.01.2012 19:24
pyszne
Iwona51
Iwona51 10.01.2012 10:42
smaczna
calliope 12.10.2011 13:04
świetna surówka
Kopiko1983 30.09.2011 06:26
Smaczna suróweczka!
Monika193
Monika193 25.09.2011 21:28
pyszna
IKrakowianka 25.09.2011 08:34
pyszna surówka i bardzo zdrowa
FAFIK 24.09.2011 20:44
Pycha!
jolita 23.09.2011 08:09
mniam mnima
Iwusia 21.09.2011 22:41
do obiadu wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak