Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 2 litr
cebula 5 szt
mąka 3 łyżka
masło 3 łyżka
grzanki 2 garść
pieprz do smaku
sól do smaku
ser gouda 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

cebulę pokroic na cienkie plasterki,podsmazyc na masle,posypac mąką i zarumienic.
wlac wywar,wymieszac,dodac przyprawy,gotowac pod przykryciem 15 minut.
do naczynia zaroodpornego włożyc grzanki, zalac zupą,posypac serem.
wstawic naczynie do piekarnika i zapiekac przez okolo 10 minut.:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak