Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z dorsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 70 dag
cebula 2 sztuki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
sól do smaku
ser żółty 15 dag
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z dorsza

Filet ryby należy przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, z większymi oczkami.Cebulę pokroić w kostke i drobno zeszklić na patelni.Połączyć masę rybną z namoczoną wyciśniętą bułką,cebulą,startym serem,jajkiem i przyprawami.Wszystko dobrze wyrobić. Jeśli masa będzie rzadsza dosypujemy 1-2 łyżki bułki tartej.Z masy uformować kotleciki,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju, z obu stron pod przykryciem, aby w środku nie były surowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak