Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki ze szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 3 sztuki
szynka konserwowa 6 plastrów
serek kanapkowy 6 łyżek
pomidor 1 sztuka
sałata 2 liście
szczypiorek 1/2 pęczka
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki ze szparagami

Szparagi umyć, odłamać stwardniałą część, obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie ok 10-12 minut (nie dłużej). Wyjąć osączyć i wystudzić. przekroić na połowy. Na środek plastra szynki położyć łyżeczkę serka i kawałek szparaga. Zwinąć roladkę. Związać szczypiorkiem lub porem. Na półmisku położyć umyte i osuszone liście sałaty. Na nich ułożyć przygotowane ruloniki. Udekorować pomidorem i jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak