Roladki z bakłażana i pieczonej papryki z cypryjskim serem haloumi, rozmarynem i pikantną oliwą

Roladki z bakłażana i pieczonej papryki z cypryjskim serem haloumi, rozmarynem i pikantną oliwą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    2 pokrojone wzdłuż plastry
  • Holoumi ser cypryjski

    400 g
  • rozmaryn

    1 mała łyżeczka
  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka lub więcej
  • humus

    100 g
  • pieprz czarny grubo mielony

    1 łyżeczka
  • papryka zielona

    1 upieczona sztuka
  • papryka żółta

    1 upieczona sztuka
  • papryka czerwona

    1 upieczona sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry bakłażana namoczyć w osolonej wodzie, a następnie odsączyć i delikatnie zgrillować. Grillowane plastry bakłażana ułożyć na posmarowanej masłem folii aluminiowej tak, aby lekko na siebie zachodziły. Na środku bakłażana ułożyć pasami paprykę, a w poprzek paski sera Haloumi. Ser polać pikantną oliwą i natrzeć rozmarynem. Zawinąć tworząc roladę i ścisnąć folią, dobrze skręcając boki. Piec ok. 30 minut w temperaturze 120ºC. Tak przygotowane roladki podawać z humusem i grubo mielonym czarnym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (63)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

asiatok

13.05.2016 23:07
coś fantastycznego!

Klausia

22.09.2015 13:24
ciekawe to :)

msmariusz

20.04.2015 11:48
z rozmarynem ciekawie i smacznie się komponuje

dieta forum

19.06.2013 18:40
już zapisałam sobie przepis żeby zrobić :) dietetyczne, i te warzywa, cały bukiet :) jednym słowem - lato w kuchni

Anna133

21.12.2012 18:19
pięknie wygląda :)

Anna133

21.12.2012 18:19
pięknie wygląda :)

AgentAnulka

25.07.2012 19:06
muszę kiedyś wypróbować, chociaż to byłaby nowość w mojej kuchni

Iiiiii

16.04.2012 17:57
pyszne

Adamorek

05.03.2012 23:18
super wyglądają

usmiech

03.03.2012 22:59
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat