Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 filet
ser żółty 1 plaster
jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
mleko 1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z serem

Mięso umyć, osuszyć i przekroić na połowy. Lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Ser pokroić w drobne słupki. Jajko roztrzepać z mlekiem lub wodą. Na płacie mięsa układać ser i zwinąć w roladkę na patelni rozgrzać olej. Roladki panierować w jajku i bułce tartej smażyć na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak