Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą tuńczykową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4-5 sztuk
szczypiorek 1/4 pęczka
majonez 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą tuńczykową

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połowy. Tuńczyka osączyć z zalewy. Z jajek wyjąć żółtkami rozkruszyć widelcem. Dodać osączonego tuńczyka. Utrzeć razem dodając po trochu majonez. Na koniec dodać umyty i drobno pokrojony szczypiorek. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowaną masą napełniać połówki jajek. Ułożyć na półmisku i dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 21.09.2011 15:28
smaczne i ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak