Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynkowe ruloniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 5 plastrów
groszek konserwowy 1/3 puszki
jajko 3-4 sztuki
ogórki konserwowe 4 sztuki
cebula 1/4 sztuki
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szynkowe ruloniki

Jajka ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Groszek osączyć z zalewy. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku, dodać majonez i wymieszać. Przygotowany farsz nakładać na plastry szynki, zwijać ruloniki. Ułożyć na półmisku. Półmisek można ozdobić pomidorem pokrojonym w ósemki i ozdobnie wyciętymi jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak