Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

swojska kiełbasa 60-70 dag
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kapusta kiszona 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kiełbasą

Kapustę odcisnąć, jeśli jest zbyt słona wypłukać. Zalać wodą i gotować. Mniejszą część kiełbasy pokroić w kostkę. Cebulę obrać pokroić w piórka albo półplasterki. Na patelni rozgrzać trochę oleju przesmażyć kiełbasę i cebulę dodać do kapusty. Cebuli nie rumienić. Doprawić przyprawami i dalej gotować. Pozostałą kiełbasę pokroić na ok. 3cm kawałki dodać do kapusty. Dodać koncentrat pomidorowy wymieszać. Kapustę można doprawić przyprawą do dań z kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak