Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe ciasto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jajko 2 sztuki
margaryna w kostce 1/2 kostki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
maliny świeże 3 szklanki
sok z cytryny z połowy cytryny
cukier puder do posypania
margaryna do wysmarowania brytfanki
Bułka tarta klasyczna Prymat do brytfanki

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe ciasto

Margarynę roztapiamy na małym ogniu i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy margarynę, jajka, sok z cytryny i mieszamy.
Maliny myjemy i osuszamy (kilka odkładamy do dekoracji), piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą (nadmiar odsypujemy)

Na blaszkę wylewamy ciasto, układamy na nim maliny i wkładamy do piekarnika na jakieś 40 minut. Jak ciasto juz ostygnie posypujemy cukrem pudrem i odłożonymi malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 13.09.2012 08:47
uwielbiam maliny
Paweł13 19.09.2011 10:05
ciasto na czasie bo są maliny:-)
Paweł13 19.09.2011 10:05
ciasto na czasie bo są maliny:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak