Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto kroooowka:)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 5 łyżka
jajko 5 szt
cukier 5 łyżka
orzechy mielone 10 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
krem krówkowy 360 g
kostka masła 1 szt
cukier puder 1 łyżka
cukierki krówki 20 dag
margaryna 1 lyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kroooowka:)

Biszkopt:
białka ubić z cukrem na sztywno,dodać przesianą makę z proszkiem do pieczenia.żółtka i orzechy.wylac ciasto na blache i piec w temp ~180stopni ok 45minut.
krem:
masło utrzeć z cukrem pudrem,dodawac po łyżeczce kremu krówkowego.
polewa:
magaryne rozpuścic z krówkami.
Biszkopt przekroić na trzy części,przelozyc kremem,polac wierzch polewą krówkową i posypac orzechami:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 23.12.2011 14:45
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak