Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycelki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego z udźca 5 szt
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
śmietana pół szkl
sos pieczeniowy 1 opak
sól, pieprz do smaku
masło 2 łyżki
wino czerwone 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: sznycelki

sznycle doprawić obtoczyć w mące i smażyć przełożyć na półmisek do tłuszczu dodać paprykę śmietaną zagotować sos pieczeniowy wymieszać z winem wlać do brytfanny wymieszać i zagotować sos doprawić i polać sznycle podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 08.01.2012 09:03
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak