Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZCZUPAK W CZERWONYM WINIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 1,5 kg
grzyby 8 szt
mąka 30 g [do zasmażki]
masło 10 g[do zasmażki
sól do smaku
tłuszcz do duszenia
wino czerwone 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: SZCZUPAK W CZERWONYM WINIE

Szczupaka oczyścić i pokroić w dzwonka,posypać solą i pieprzem,odstawić na około 30 min do lodówki,w tym czasie poddusić na tłuszczu pokrojone grzyby z dodatkiem liści laurowych,dodać rybę i czerwone wino,gdy całość się zagotuje,zmniejszyć ogień i powoli gotować rybę do miękkości,przygotować jasną zasmażkę z mąki i masła,rybę przełożyć na półmisek,a część winnego wywaru przelać przez sito do rondelka z zasmażką,aby ją trochę rozcieńczyć ,szczupaka polać sosem,na wierzchu ułożyć grzyby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 25.09.2011 22:40
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak