Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
pomidory 1 kg
natka pietruszki
olej 1 szklanka
sól
cukier
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z papryki

Paprykę najpierw myjemy pod bieżącą wodą a potem wrzątkiem zalewamy i kroimy w kosteczkę , pomidory obieramy ze skórki i przetrzyj przez sito , warzywa razem z czosnkiem włóż do garnka i gotujemy na średnim ogniu do momentu aż zauważymy że są miękkie , potem całość przetrzyj przez sito i ponownie przełóż do garnka i gotujemy do uzyskania puree , pod koniec gotowania dodajemy posiekana natkę pietruszki może być garstka , potem cukier , sól , pieprz i oraz szklankę oleju , gotowa już prawie pastę przekładamy do słoików i gotujemy pół godziny muszą być całkowicie zanurzone w wodzie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 26.07.2012 13:20
fajna
cooleczka 10.07.2012 07:08
coś nowego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak