Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Yakitori

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 60 dkg
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 pęczki
Glazura:
sos sojowy
cukier 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Yakitori

Piersi kurczaka opłukać i pokroić w kostkę o boku około 3 cm,zielone ,końce dymki pociąć na kawałki długości około 5 cm,na szpadki nadziewać na przemian kurczaka i dymkę po 4 kawałki na szpadkę,w małej miseczce wymieszać wino ,sos sojowy ,cukier i imbir,szaszłyki piec na grilu,przewracając co pewien czas i smarując glazurą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak