Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płocie z farszem z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płocie 4 szt
paparyka żółta 1/2 szt
ser żółty 5 dag
cytryna 1 szt
olej
sól
bazylia świeża 5 listków
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Płocie z farszem z grilla

Opłukać oczyszczone ryby.Skropić sokiem z cytryny oraz posypać solą i pieprzem.
Umyć paprykę i usunąć z niej gniazda nasienne,pokroić w małą kostkę.Cebulę obrać, także pokroić w kostkę.Posiekać listki bazylii.Zetrzeć ser.Wymieszać składniki.Napełnić ryby powstałym farszem, a następnie położyć na posmarowany olejem kawałek folii aluminiowej. Skropić olejem.Luźno zawinąć.Położyć na ruszcie i piec po ok 10 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak