Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z ciasta francuskiego z wiśniową konfiturą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt
orzechy włoskie 5 dag
cukier kryształ 3 łyżki
jajko 1 szt
masło do formy
konfitura wiśniowa 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z ciasta francuskiego z wiśniową konfiturą

Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić w kwadraty. Orzechy drobno posiekać, dodać do konfitur i wymieszać. Na każdy kwadrat z ciasta położyć łyżeczkę konfitur z orzechami, złożyć na pół i skleić brzegi. Następnie ułożyć ciasteczka na blaszce posmarowanej masłem. Po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem. Piec w temp 200 stopni około 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.05.2012 11:59
super
Iwusia 22.03.2012 21:59
umm... lubię takie ciasteczka
novita23 01.01.2012 18:24
mniaam
Kopiko1983 30.09.2011 06:29
Super!
IKrakowianka 25.09.2011 08:37
szybkie i pyszne
jolita 19.09.2011 14:18
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak