Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos na obiad z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 0,5 kg
CHUDA KIELBASA 30 dag
powidła śliwkowe 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta 2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos na obiad z młodej kapusty

Żeberka opłukujemy, dzielimy na kawałki z jedną kostką każdy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby były całkowicie pod wodą. Gotujemy ok. 30 min. Kapustę szatkujemy, solimy, ugniatamy dłońmi i odstawiamy na ok. 15 min. następnie kapustę dodajemy do podgotowanych żeberek. Dodajemy także powidła i gotujemy jeszcze 15 min. bez przykrycia. Do bigosu dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i sokiem z cytryny. Gotujemy jeszcze ok. 30 min. Możemy także żeberka dodać w większych kawałkach a po ugotowaniu wyjąć, usunąć kostki, mięso pokroić na kawałki i ponownie dodać do bigosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 19.10.2011 09:12
wow polecam
Ewa95 11.10.2011 20:33
ciekawe
Olaa 18.09.2011 19:01
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak