Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze smażone z natką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rydze 60 dag
masło 5 dag
natka pietruszki 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze smażone z natką

Rydze oczyść, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Czosnek obierz, opłucz i drobno posiekaj. Na patelni mocno rozgrzej masło. Połóż na patelnię przygotowane rydze blaszkami do góry. Smaż kilka minut aż będą rumiane, co jakiś czas mieszając. Następnie grzyby przewróć i posyp rozdrobnonym czosnkiem. Smaż jeszcze kilka minut, aby się równomiernie przyrumieniły z obu stron. Gdy powstały w czasie smażenia sos całkowicie odparuje, rydze oprósz solą i pieprzem. Podawaj posypane drobno posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.08.2012 06:02
dobre
Dorian 16.04.2012 08:04
aromatyczne, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak