Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Starolopska polewka piwna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo jasne 035 litra
śmietana 18 proc 2 szklanki
wywar z warzyw 1 litr
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Goździki całe Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
chleb 20 bez skórki

Przepis i sposób przygotowania na: Starolopska polewka piwna

Do garnka wlewamy piwo i wywar z warzyw. Wrzucamy pokrojony w kostkę chleb bez skórki i kilka goździków. Gotujemy na maleńkim ogniu około pół godziny. po tym czasie odstawiamy garnek z ognia. z zupy wyjmujemy goździki, następnie zupe przecieramy przez sito i zagotowujemy. śmietanę bardzo powoli wlewamy do zupy, cały czas mieszając. Doprawiamy solą czosnkową i pieprzem mielonym. przed podaniem posypujemy mieloną gałka muszkatałową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 18.09.2011 14:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak