Aromatyczny chleb ziołowy

Aromatyczny chleb ziołowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 kg
  • woda

    1 l
  • drożdże

    10 dag
  • otręby pszenne

    3 szklanki
  • siemię lniane

    3 łyżki
  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • kolendra

    1 łyżka
  • kmink Prymat

    1 łyżka
  • margaryna

    3 łyżki
  • pieprz ziołowy

    1 łyżka
  • tymianek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować zaczyn: drożdże, cukier, 5 łyżek mąki wymieszać w ½ szklanki ciepłej wody i odstawić do wyrośnięcia.
Wszystkie składniki sypkie połączyć w dużej misce, dodać wodę i starannie wymieszać. Dodać wyrośnięty zaczyn, ponownie starannie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto przełożyć do połowy dwóch keksówek wysmarowanych margaryną, a gdy wypełni blachy, piec 1 godz. 20 min. Najlepiej smakuje ze świeżym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka170

14.01.2012 19:00
pyszne

[email protected]

07.12.2011 20:02
Mniam

[email protected]

07.12.2011 20:02
Mniam

novita26

09.11.2011 08:01
mnai m mniam

novita26

09.11.2011 08:00
mnaim mniam

novita26

09.11.2011 08:00
mnaim mniam

magduś83

03.09.2011 23:19
jakie bogactwo ziół, musi być dobre:)

novita26

23.08.2011 09:42
fajny

Adamorek

26.07.2011 07:53
pycha

Ewa/kalapurtka

12.07.2011 19:22
Pysny musi byc

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat