Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowany kalafior

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
mięso mielone wieprzowe 50 dag
sol i peprz do smaku
żółty ser 10 dag
majonez do dekoracji
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowany kalafior

Kalafiora myjemy i gotujemy 8-10 minut w lekko osolonej wodzie.Cebule obieramy i drobno siekamy.Mieszamy z miesem,doprawiamy.Wypelniamy od dolu przestrzen miedzy pozyczkami kalafiora.
Ser scieramy na tarce o duzych oczkach.Mieszamy z 4 lyzkami majonezu i smarujemy kalafiora.Wkladamy do naczynia zaroodpornego i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 90 minut.Po okolo 45 minutach kalafior przykrywamy folia aluminiowa.Dekorujemy majonezem po upieczeniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 01.02.2011 14:24
super
Joanna83 08.12.2010 19:13
Robiłam tego kalafiorka już dwa razy.Coś pysznego :) Polecam
slomka86 06.10.2010 21:34
ciekawe...
buksiak12 14.09.2010 17:30
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak