Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowa Wątróbka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 70 dag
cebula 3 sztuki
sól
mąka
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowa Wątróbka

Wątrobę kroimy w mniejsze kawałki i dokładnie płuczemy.Osuszamy.Na głęboki talerzyk nasypujemy mąkę.Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz.Kawałki wątroby obtaczamy w mace i układamy na patelni.Posypujemy pieprzem.Cebulkę kroimy w piórka i dodajemy do miesa.Jabłka kroimy na ćwiartki,wycinamy gniazda nasienne(skórki nie obieramy) i kroimy w kostkę.Gdy wątróka dobrze się usmaży dodajemy jabłka.Trzymamy na patelni z 10 minut.Mieszamy.Na koniec danie solimy i podajemy np. z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 21.11.2013 08:35
ciekawe połączenie smaków
irenka 12.01.2012 11:42
smaczna,też tak robię
irenka 12.01.2012 11:42
smaczna,też tak robię
jerry1 17.11.2011 14:00
super przepis
rutynka 14.11.2011 09:24
musi być dobra
Ania67 20.10.2011 20:34
ciekawa
Mariusz10 14.10.2011 18:58
znakomita
MAR3STA 14.10.2011 18:46
fajny pomysł
joanna77 04.10.2011 21:05
mniam
Chojłówna 27.09.2011 15:54
lubię:P
AgaS10 18.09.2011 20:08
bardzo taką lubię:)
pioge7 18.09.2011 09:09
ekstra
Wacław 18.09.2011 09:05
smaczny,ciekawy pomysł !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak