przekladaniec francuski

przekladaniec francuski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto: margaryna

    25 dag
  • żółtka

    4 sztuki
  • mąka

    3 szklanki
  • śmietana kwaśna

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia łyżka

    2 lyzeczki
  • piana:białka

    6 szt
  • cukier

    1 szkl
  • wiśnie bez pestek

    30 dkg
  • cukier wanilinowy

    1 op
  • budyń śmietankowy

    1 opak
  • cukier drobny

    1 szkl
  • margaryna

    20 dag
  • sok z cytryny

    1 lyzka
  • cukier puder

    do posypania
  • kisiel wiśniowy

    1 opakowania
  • Krem:

    0,5 litra
  • mleko

    0,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagniatamy ciasto,schładzamy.Dzielimy na 6 czesci,ktore rozwalkowujemy na placki wielkkosci blachy.Bialka ubijamy z cukrem.Dodajemy kisiel i wisnie,mieszamy.Trzy razy przekladamy:placek.1/3 piany,placek...Pieczemyosobno,az sie zrumienia.
Budyn gotujemy na mleku z cukrami.Ucieramy nastepnie po ostudzeniu z margaryna i sokiem.Przekladamy tak przygotowany upieczone warstwy.Posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelina/bunia

22.09.2010 21:16
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat