Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekladaniec francuski

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: margaryna 25 dag
żółtko jajek 4 sztuki
mąka 3 szklanki
śmietana kwaśna 1 szklanka
proszek do pieczenia łyżka 2 lyzeczki
piana:białka 6 szt
cukier 1 szkl
wiśnie bez pestek 30 dkg
cukier wanilinowy 1 op
budyń śmietankowy 1 opak
cukier drobny 1 szkl
margaryna 20 dag
sok z cytryny 1 lyzka
cukier puder do posypania
kisiel wiśniowy 1 opakowania
Krem: 0,5 litra
mleko 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: przekladaniec francuski

Zagniatamy ciasto,schładzamy.Dzielimy na 6 czesci,ktore rozwalkowujemy na placki wielkkosci blachy.Bialka ubijamy z cukrem.Dodajemy kisiel i wisnie,mieszamy.Trzy razy przekladamy:placek.1/3 piany,placek...Pieczemyosobno,az sie zrumienia.
Budyn gotujemy na mleku z cukrami.Ucieramy nastepnie po ostudzeniu z margaryna i sokiem.Przekladamy tak przygotowany upieczone warstwy.Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 22.09.2010 21:16
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak