Przepis i sposób przygotowania na: przekladaniec francuski
Budyn gotujemy na mleku z cukrami.Ucieramy nastepnie po ostudzeniu z margaryna i sokiem.Przekladamy tak przygotowany upieczone warstwy.Posypujemy cukrem pudrem.
ciasto: margaryna | 25 dag |
żółtko jajek | 4 sztuki |
mąka | 3 szklanki |
śmietana kwaśna | 1 szklanka |
proszek do pieczenia łyżka | 2 lyzeczki |
piana:białka | 6 szt |
cukier | 1 szkl |
wiśnie bez pestek | 30 dkg |
cukier wanilinowy | 1 op |
budyń śmietankowy | 1 opak |
cukier drobny | 1 szkl |
margaryna | 20 dag |
sok z cytryny | 1 lyzka |
cukier puder | do posypania |
kisiel wiśniowy | 1 opakowania |
Krem: | 0,5 litra |
mleko | 0,5 litra |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: