Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szybka ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1/2 szkl
cebula biała 1/2 szt
marchew 1 szt
korniszony 3 szt
oliwa
czosnek 1 ząbek
sól
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szybka ryżowa

Ryż gotujemy w osolonej wodzie .Do zimnego ryżu dodajemy marchewke pokrojoną w cienkie słupki.Cebule kroimy w piórka . Dodajemy pokrojonego w paseczki korniszony .Kukurydze odsączamy dodajemy do sałatki .Mieszamy .Do oliwy dodajemy sól i wyciśnięty ząbek czosnku mieszamy i dodajemy do sałatki . Sałatkę odstawiamy na 10 min ,żeby smaki przeszły się

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 09.08.2012 13:34
ciekawy pomysł
zuzanna_z 24.04.2012 11:24
fajna
FAFIK 19.09.2011 20:04
Pyszna sałatka!
Kopiko1983 19.09.2011 06:34
Mniam, mniam, mniam...
Gabriela7 18.09.2011 07:28
fajna
iwa643 18.09.2011 07:00
Ozdabiamy natką pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak