Roladki wieprzowe z pieczarkami

Roladki wieprzowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • pieczarki

    25-30 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • ser żółty

    15 dag
  • sól

    do smaku
  • jajka

    2 sztuki
  • bułka tarta

    10 dag
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć, osuszyć i pokroić na porcje( kotlety). Każdą z porcji rozbić tłuczkiem kuchennym, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do mięs. Pieczarki i cebulę posiekać. Cebulą zeszklić na łyżce oleju i poddusić wraz z pieczarkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na porcjach wieprzowiny układać po plasterku żółtego sera, na ser wykładać pieczarki i zawijać roladki. Spiąć je wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju z każdej strony na złoto. Usmażone roladki przekładać do naczynia żaroodpornego i zapiec przez około 15 minut w temp. 200 stopni. Tak przygotowane roladki podawać z dowolną surówką i ziemniaczkami( mogą być pieczone lub gotowane na parze).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

24.01.2014 08:53
Lubię takie

RenataZ-et

02.08.2013 21:09
wyglądają super

Wafelek2601

16.06.2013 21:10
Przepyszne roladki

IKrakowianka

09.08.2012 21:39
lubię takie roladki :)

hastalavista

22.06.2012 21:58
super pomysł na obiad

mufinka79

17.06.2012 16:17
też takie robię, pyszne

Barbara33

07.03.2012 09:47
fajny przepis

Agnik

08.02.2012 21:24
super

BozenA

10.10.2011 17:56
super

BozenA

10.10.2011 17:56
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat