Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 szt
pietruszka 1 mała
kalafior 1/2 małego
marchew 2 małe
ziemniaki 2 duże
woda 2 litry
śmietana 30% 150 ml
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Skrzydełka czyścimy, dokładnie myjemy, zalewamy zimną wodą, zagotowuejmy i od razu po zagotowaniu zmniejszamy ogień, aby woda tylko lekko drżała. Po 2 godzinach wyjmujemy skrzydełka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, pietruszkę i marchewkę, a także ziele angielskie, liść laurowy i pieprz ziarnisty, a po upływie kolejnych 10 minut dodajemy pokrojonego na drobne łodyżki kalafiora. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie, w razie potrzeby dolewamy trochę wody. Wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem, ewentualnie także kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.12.2011 00:26
Lubię !
Wacław 22.11.2011 18:42
moja ulubiona zupa !
ziutula
ziutula 18.10.2011 22:00
kalafiorkowa zupka jest dobra....mi ostatnio zasmakowała z kaszą kukurydzianą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak