Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki pieczone z winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 szt.
seler 2 szt.
por 2 szt.
czosnek 2 ząbki
skórka z pomarańczy 1/2 szt.
oliwa 3 łyżki
białe wino 150 ml
sos sojowy 4 łyżki
rozmaryn 1/2 łyżki
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki pieczone z winem

Polędwiczki umyj, pokrój na kawałki (po 3-5 cm), posól, oprósz pieprzem. Warzywa umyj. Selery obierz, pokrój na ósemki, pory pokrój na plasterki. Skórkę z pomarańczy pokrój na kawałki, ząbki czosnku przekrój na pół.
Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Do naczynia żaroodpornego wlej oliwę, włóż mięso. Wstaw do piekarnika na 10 min. Kiedy się zrumieni, zmniejsz temp. do 180 stopni, dodaj seler, por, czosnek, liść laurowy i skórkę z pomarańczy. Wlej sos sojowy i wino, oprósz rozmarynem, piecz 30-35 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 06.12.2011 13:14
Apetyczne danie :)
agnieszka214 21.09.2011 18:15
mniam
Katarzyna/kate1980 19.09.2011 20:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak