Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkie gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 500 g
biała kapuska 500 g
kasza manna 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
słodka papryka do smaku
bulion 1 litr
olej do smażenia
masło 1 łyżka
sos pomidorowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: szybkie gołąbki

Kapustę szatkujemy, solimy i zostawiamy na 40-60 minut żeby puściła sok, następnie odciskamy i kroimy na drobniejsze części.

Wszystkie składniki łączymy, doprawiamy i dokładnie wyrabiamy do uzyskania gładkiej masy.

Formujemy spore owalne kotlety.

Smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor.

Następnie przekładamy do garnka i dusimy w bulionie jeszcze 20-30 minut (ja do bulionu dodaję jeszcze łyżkę masła).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 16.03.2012 08:12
Pewnie są dobre
SylwiaMagdaSabin 05.03.2012 09:53
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak