Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z nadzieniem mięsnym z kury

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
włoszczyzna w/g uznania
sól do smaku
tłuszcz 3 dkg
cebula 1 szt
mąka 40 dkg
woda w/g uznania
tłuszcz do okrasy
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z nadzieniem mięsnym z kury

Wszystkie pozostałe po oddzieleniu piersi i udek części kurczaka ugotować z dodatkiem włoszczyzny,wywar wykorzystać na zupę ,a mięso oddzielić od kości,zemleć w maszynce razem z bułką i włoszczyzną,dodać podsmażoną cebulę,przyprawić do smaku i wymieszać,następnie zagnieść ciasto ,dodając do mąki odpowiednią ilość ciepłej wody,wyrobić i rozwałkować,uformować pierożki i ugotować,podawać okraszone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak