Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia a\'la pomarańcza

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 2,5 kg
cukier 50 dag
Kwas cytrynowy Prymat 2 łyżeczki
pomarańcza 1 szt
Goździki całe Prymat 6 szt
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia a\'la pomarańcza

W dyni wydrążyć srodek i pokroić w grubą kostkę.Następnie przysypać cukrem i odstawić na pół godziny.Odlać powstały sok i dodać do niego kwasek i cynamon.Zagotować. Dodać pokrojoną w plastry pomarańcze razem ze skórką.Zdjąć z ognia.Gorącym płynem zalać dynię i przykryć. Pozostawić na 5-6 godzin (może być na całą noc) i po tym czasie czynność powtórzyć.

W przeciągu 2 dni czynność tę tzn. zalewanie dyni gorącym sokiem powtórzyć 3-4 razy. W razie potrzeby można sok dosłodzić lub dodać kwasku i zalać dynię.Następnie zagotować dynię z sokiem i wypełnić słoiki po sam wierz gorącym przetworem.zakręcić i obrócić słoiki do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 01.09.2011 01:06
dynia jest super
marcia71 12.08.2011 14:06
nie jadam dyni ale muszę zacząć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak