Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek rumowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 12 szt
jajko 3 szt
śmietana kremówka 1 szkl
rum 3 łyż
cukier 5 łyz
orzechy laskowe 1 łyz
wino deserowe 3 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: placek rumowy

żółtka utrzeć z cukrem dodac wino i podgrzewać do zgęstnienia. Ostudzić i dodac pianę ubitą z białek oraz ubitą śmietanę z łyż cukru. Pozostały cukier rozpuścić w rumie i ponczować biszkopty. Kwadratową formę natłuścic i wylać mase a na to rozłożyć biszkopty wierzch posypać posiekanymi orzechami. Schłodzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak