Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 8 szt
woda 1 szkl
margaryna 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
mąka 1 łyżeczka
parówki 20 dkg
koper pęczek
starty ser 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa z parówkami

Kalarepę obrać,pokroić w cząstki,włożyć do wrzącej wody,dodać margarynę oraz soli i cukru do smaku,ugotować,parówki obrane z osłonek pokroić w krążki,dodać do kalarepki,wszystko oprószyć mąką i jeszcze zagotować,po czym wyłożyć potrawkę na salaterkę i posypać startym serem i posypać obficie posiekanym koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak