Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 25 dag
cukier 10 dag
masła lub margaryny 15 dag
cukier waniiowy 1
żółtko jajek 2
proszek do pieczenia torebka
jabłek 1 kg
białego wina 375 ml
budyńe wanilowe 2
sok jabłkowy 375 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami

Z podanych skłądników zagnieść ciasto i wyłożyć nim formę. Jabłaka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Sok i wino połaczyć i odlać pół szkanki a resztę zagotowac z cukrem. Budynie rozprowadzić w zimnym soku, wlac do wrzącego płynu i mieszając zagotować. Jabłaka wyłożyć na ciasto zalać gorącym budyniem, wstawic do srednio nagrzanego pikarnika. Piec ok 70 minut w temperaturze 200 stopni. Po wyjęciu z pieca ciasto ostudzić i wstawić na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 29.04.2011 09:03
bardzo lubię
iwona332 07.01.2011 00:14
super
IZABELA29 06.10.2010 09:22
jabłuszka to jest to co lubię
Beata73 08.09.2010 17:58
nie próbowałam jeszcze z winem! ale to zrobię!
Łucja1 08.09.2010 17:23
bardzo interesujący przepis zrobię na sobotę!
mamusia1 06.09.2010 15:41
dużo pracy ale efekt ciekawy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak