Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica podlaska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
mleko 6 łyżeczek
mąka 4 łyżeczki
sól do smaku
słonina 8 dkg
zielenina do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica podlaska

Jajka wybić i rozmieszać z mlekiem,a następnie wsypać mąkę,osolić i wymieszać,słoninę pokroić w kostkę i stopić,na rozgrzany tłuszcz wylać jajka i bez przerwy mieszając usmażyć,usmażoną jajecznicę posypać szczypiorkiem,koprem lub pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.10.2013 13:39
takiej nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak