Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto kruche 1 sztuka
śmietana 12% 1,5 litra
budyń śmietankowy 2 sztuki
cukier 1 szklanka
olejek waniliowy 1 sztuka
wiórki kokosowe 3/4 szklanki
białko 4-5 sztuki
margaryna do wysmarowania formy 20 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec

Białka ubijamy dodając stopniowo cukier, śmietanę mieszamy razem z budyniem. Ubite białka łączymy z masą budyniową, wiórkami kokosowymi i olejkiem waniliowym. Blachę smarujemy margaryną, kładziemy na nią surowe ciasto kruche i następnie przygotowaną masę budyniową. Jeżeli mamy więcej ciasta kruchego możemy zrobić z niego kruszonkę i posypać wierzch ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 50-55 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 05.06.2012 21:23
pycha
Magdalena1110 19.05.2012 19:10
pycha
Dorota37 11.05.2012 15:51
super
Tika4444 29.04.2012 17:34
pycha
berys18 18.04.2012 08:18
super placek
ewaa 28.02.2012 16:38
uwielbiam to ciasto
olkaaa 21.02.2012 07:37
chętnie spróbuję
Wacław 15.02.2012 08:57
pyszne ciacho !
Ada-Gaba 28.01.2012 07:15
extra
Ewelina38 30.12.2011 09:13
uwielbiam to ciasto :)
AgaS10 30.11.2011 06:26
lubię:)
piter 23.11.2011 23:03
jestem ciekawy jak smakuje
gosia561 16.11.2011 09:27
nie znałam
kate.500 15.11.2011 20:10
smacznosc
ziutula
ziutula 09.10.2011 11:07
pyszne do kawki..
Dorian 02.10.2011 11:22
pychotka ciasto
Natalia40 23.09.2011 21:41
super
zdzislawa2 18.09.2011 09:30
świetne ciasto
Ania67 18.09.2011 08:56
przepyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak