Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO Z MASĄ BUDYNIOWĄ

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
masło 0,5 kostki
cukier drobny 1 szkl
jajko 6 sztuk
proszek do pieczenia łyżka 2 lyzeczki
śmietana kwaśna 3 lyzki
mąka ziemniaczna 4 lyzki
powidła wedlug uznania
rodzynki wedlug uznania
orzechy wedlug uznania

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO Z MASĄ BUDYNIOWĄ

MASA:
opakowanie budyniu
2 łyzki masła
sok z cytryny


-Mąkę wyrobic z masłem,żółtkami,
3/4 szkl. cukru,śmietaną i proszkiem
do pieczenia.
Ciasto dzielimy na 2 części,
rozwałkowac.posmarowac powidłami,
posypac bakaliami.-Białka ubic z
resztą cukru i mąką ziemniaczaną-
rozsmarowac na cieście.
Pieczemy 25-30 min.w temp.180 st.
-MASA: budyń ugotowac,ostudzic.
Utrzyj z masłem i sokiem z cytryny.
Masą tą przełozyc oba ciasta,resztę
rozsmaruj na wierzchu.
Posypac skórka cytrusową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 24.01.2011 19:25
Bardzo smaczne!
bogumiła3 15.09.2010 22:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak