Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa według przepisu mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 100 ml
żeberka 20 dag
ogórki kiszone 4 sztuki
sól do smaku
seler 1/4 sztuki
marchew 1/2 sztuki
pietruszka 1/2 sztuki
por 4 łyżki
koper 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa według przepisu mamy

Włoszczyznę obieramy, myjemy w zimnej wodzie i ścieramy na tarce na wióry. Obgotowujemy żeberko w lekko osolonej wodzie. Wyciągnąć żeberko wyciągamy na talerz, a do pozostałego w garnku wywaru dodajemy włoszczyznę i w kostkę pokrojone ziemniaki (az ziemniaki będą miękkie). Osobno gotujemy ogórki starte na tarce przez 10 min. Dodajemy do wywaru ogórki i doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz mąkę i śmietanę. Od zagotowania 5 min. Na koniec do ugotowanej zupy dajemy łyżkę świeżego kopru do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak