Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie słodko-kwaśnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 strąki
keczup 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
cebula 0,5 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ananas 1 puszka
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie słodko-kwaśnym

Filety rozmrażamy, kroimy na kawałki i podsmażamy na patelni na oleju. Z papryk wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki. Cebule obieramy i drobno siekamy. Ananasy odsączamy /zachowując sok/ i kroimy w drobną kostkę.Na oleju podduszamy cebulę z papryką a następnie dodajemy ananasy.Mieszamy. Do ananasów, papryki i cebuli dodajemy siedem łyżek soku z ananasów, keczup, mielona paprykę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Cztery łyżki soku z ananasów mieszamy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do warzyw i ananasa. mieszamy. Dusimy razem ok. 10 min. Na koniec dodajemy podsmażone kawałki ryby, delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak