Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwone szaszłyki na melonie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 szt.
melon 1 szt.
wykałaczki
cukier 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
pikantny keczup 3 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: czerwone szaszłyki na melonie

Pierś z kurczaka oczyść, umyj, osusz. Mięso pokrój na równe, cienkie paski.
Cukier zagotuj z octem i sosem sojowym, trochę ostudź. Do tak przygotowanej marynaty wrzuć kawałki mięsa, dobrze wymieszaj, wstaw do lodówki na ok. 2 godz.
Po tym czasie lekko osącz mięso i nadziewaj na wykałaczki, układaj na blasze i piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok. 15 min.
Szaszłyki podawaj dekoracyjnie nadziane na przekrojone na pół melona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 13.05.2012 10:34
super
Zoso 12.05.2012 21:36
niezły przepis
dorotka0000025 20.04.2012 15:04
super
daria899 28.11.2011 20:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak