Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki kalafiorowo-drobiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 40-50 dag
kalafior 1 szt.
olej 3-4 łyżki
curry 1 łyżka
świeże posiekane zioła 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki kalafiorowo-drobiowe

Kalafior umyj, osusz, podziel na różyczki. Wrzuć do osolonego wrzątku, gotuj 4-5 min. Odcedź, osącz.
Mięso oczyść, umyj, osusz. Pokrój w wąskie paski. Każdy z jednej strony lekko skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
Mięso odstaw na kilka minut. W tym czasie na patelni rozgrzej olej, po chwili dodaj masło. Oprósz curry, włóż różyczki kalafiora i smaż cały czas mieszając ok. 2-3 min. Wyjmij z patelni.
Paski mięsa posyp ziołami, zwiń w ciasne roladki. Mięso i różyczki kalafiora nadziewaj na przemian na patyczki do szaszłyków. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Piecz ok. 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak