Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piasek pustyni

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 25 dag
jajko 5 sztuk
sól do smaku
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Piasek pustyni

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.Tłuszcz o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na krem,dodając po jednym całym jajku,a następnie po łyżce przesianej maki z dodatkami.Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy i wstawić do nagrzanego piekarnika na 45-60 minut.Przed podaniem obficie posypać cukrem pudrem,najlepiej przez sitko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak