Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kiełbaską i boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
kiełbasa 200 g
koncentrat pomidorowy
boczek 200 g
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
sól
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kiełbaską i boczkiem

Kapustę pokroić w kostkę.
Kiełbasę i boczek podsmażyć na oleju, dodać cebulę, doprawić.
Kapustę wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać kostkę rosołową, liść laurowy, mięsko.
Dusić. Po 20 min dodać koncentrat pomidorowy. Dusić aż kapusta zmięknie.
Do lepszego smaku można dodać suszonych grzybków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 11.10.2011 20:32
ciekawe
isetta 07.10.2011 11:13
dziękuję za miłe komentarze!
kriso 17.09.2011 19:32
rewelacja
pioge7 16.09.2011 19:27
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak