Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z mortadelą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadeli 30 dag
kapusty pekińskiej pół średniej główki
cebule 2 małe
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z mortadelą

Jajka pokroić w ćwiartki, mlortadelę w cienkie paseczki, cebulę w plasterki. Kapustę poszatkować. Składniki wymieszać.
Przygotować sos: 2 łyżki soku z cytryny, 3 łyzki oleju, 1 łyżeczka musztardy łagodnej i 1 łyżeczka kaparów - wymieszać i polać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 24.04.2013 10:32
smaczna :-)
Pani Domu 03.03.2013 19:55
dawno juz nie jadłam mortadeli
Wacław 07.04.2012 10:08
pyszne danie
Ewelina47 28.12.2011 09:24
oo ciekawe czy dobra taka sałatka
Motorek 09.12.2011 13:00
pycha
mic 13.10.2011 13:03
nigdy jakos nie wpadłem, by dodać mortadele do sałatki, a lubie musze przyznac. dzieki za pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak