Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe batoniki otrębowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

otręby pszenne 2 łyżka
otręby owsiane 4 łyżka
jajko 3 sztuka
sok z cytryny 1/2 sztuka
brązowy cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe batoniki otrębowe

Otręby wymieszać razem w misce. W osobnym naczyniu rozkłócić jajka i dodać sok z cytryny oraz aromat cytrynowy. Płynne składniki wlać do otrębów i dobrze wymieszać. Opcjonalnie można dodać brązowy cukier. To zależy od Was, jeśli nie jesteście na diecie. Uwaga! W pierwszej fazie diety Dukana cukier jest zabroniony.

Masę wylać do płaskiej formy i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut, aż masa będzie widocznie ścięta. Wystudzić a następnie pokroić na podłużne kawałki i przechowywać w szczelnym pojemniku.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 02.12.2012 20:38
pycha
Chojłówna 02.11.2011 11:19
mniam
Ewa111 18.09.2011 18:51
dietetyczne ,zdrowe ,chyba się skuszę i zrobię takie batoniki
Gosia40 18.09.2011 18:05
Mistrzowska propozycja:)
Justyna70 17.09.2011 12:34
wspaniałe!
Monika111 16.09.2011 20:58
fajne :)
pioge7 16.09.2011 19:28
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak