Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cykoria nadziewana ryżem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cykoria 7 szt
pieczarki 20 dkg
cebula 1 szt
pietruszka posiekana 2 łyżki
olej 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 szt
ryż 1.5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Cykoria nadziewana ryżem i pieczarkami

Główki cykorii oczyścić ,opłukać,każdą główkę przekroić wzdłuż,wydrążyć środki formując łódeczki,posypać solą i pieprzem,wydrążony miąższ posiekać ,cebulę obrać,pokroić,poddusić na oleju,dodać pokrojone w kostkę pieczarki,dalej dusić około 15 min,cebulę i pieczarki połączyć z ugotowanym ryżem,posiekanym miąższem cykorii oraz zieloną pietruszką,wszystkie składniki wymieszać ze sobą ,doprawić solą i pieprzem do smaku,wydrążoną cykorię napełnić nadzieniem ,ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem,polać stopionym masłem,piec w piekarniku około 30 min,skrapiając wywarem z kostki rosołowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rybka 20.11.2011 11:25
fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak