Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selerów naciowych ze słonecznikiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 30 dkg
jabłko 1 szt
ogórek świeży 1 szt
słonecznik 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
olej słonecznikowy 3 łyżki
sól do smaku
pietruszka zielona 2 łyżki
pomidor 1 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selerów naciowych ze słonecznikiem

Selery umyć i pokroić w plasterki,ogórek obrać pokroić w słupki,jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,skropić sokiem z cytryny,połączyć składniki,dodać sparzone ziarna słonecznika i wymieszać z olejem,doprawić do smaku,posypać surówkę zieloną pietruszką,udekorować pokrojonym pomidorem lub papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak