Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa na wołowinie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina z kością 400 g
włoszczyzna wg uznania
cebula 1 szt
ziele angielskie do smaku
pomidory 3 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
masło 2 łyżki
natka pietruszki wg uznania
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa na wołowinie

Mięso zalać ok 2 l zimnej wody, dodać włoszczyznę, zagotować, zdjąć szumowinę, dodać sól, pieprz, ziele angielskie oraz pokrojoną cebulę. Gotować na małym ogniu 50 min. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić, przesmażyć na maśle. Dodać do zupy razem z koncentratem, gotować ok 20 min. Przyprawić, zabielić śmietaną. Podawać z makaronem i pokrojonym mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.12.2013 08:15
pyszna zupka
olkaaa 09.11.2013 12:27
muszę zrobić
dorotka0000025 22.11.2012 14:54
super pomysl
Dorian 21.04.2012 14:09
pycha
Anna152 04.04.2012 08:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak