Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kanie 2 duże sztuki
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz 1/2 łyżeczki
chili 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
mąka do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kanie

Jajka rozbełtać. Bułkę tartą wymieszać z przyprawami. Grzyby obtoczyć w mące, zamoczyć w jajku, obtoczyć w przyprawionej bułce tartej, ponownie zamoczyć w jajku i na koniec drugi raz obtoczyć w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany olej, oprószyć solą i smażyć na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.08.2012 17:41
pycha, dziś też tak robiłam
Magula 17.07.2012 10:06
oo jak ja dawno nie jadłam kani
octo 11.11.2011 12:16
nie dawno też smażyłam kanie a te n zdjęciu wyglądaja przepysznie:)
Jolanta_P-S 20.09.2011 20:12
dzisiaj też smażyłam
pioge7 17.09.2011 08:34
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak